i feel logo.jpg
EU logo.jpg
Ministrstvo.jpg
 

The Slovenia Wonders - Čudesa Slovenije

Opis projekta z namenom in cilji projekta:

Projekt The Slovenia Wonders - Čudesa Slovenije zadeva razvoj integralnega turističnega produkta, ki bo tujim in domačim gostom na enem mestu ter v kratkem času na doživljajski način predstavljal lepote Slovenije. Ključno je celovito doživetje občutiti (doživeti) in (pre)izkusiti Slovenijo preko vseh naših čutil kot enovito destinacijo, saj živimo na manjšem prostoru, kjer je vse hitro dosegljivo.

Namen projekta je tudi povezovanje lokalnih turističnih akterjev, ustvarjanje novih delovnih mest in doprinos k izvozu turističnih storitev.

Obiskovalci načrtovanih doživljajskih centrov bodo lahko v povezavi z lokalnimi ponudniki tudi kupili turistične izdelke in storitve. Poleg tega v okviru projekta načrtujemo izvedbo tekmovanja za naj slovensko turistično atrakcijo »The TOP Slovenia Wonder« in izdajo zbirko knjig Taste Slovenia.

Doživljajski centri

Projekt razvijamo v sodelovanju z Magnet design in drugimi partnerji. V letu 2019 bomo predstavili vse štiri marko regije v obliki premičnih doživljajskih centrov, kjer bodo obiskovalci preko svojih čutil spoznavali Čudesa Slovenije:

  • Alpska Slovenija predvidoma na Bledu (april-maj),

  • Mediteranska Slovenija predvidoma v Piranu (junij - julij),

  • Termalna Panonska Slovenija predvidoma v Termah Čatež (avgust - september),

  • in Osrednja Slovenija z Ljubljano v Ljubljani (oktober - november).

Po predstavitvi vseh štirih makro regij bo na koncu leta 2019 nastal še slovenski turistični izkustveni center v Ljubljani, ki bo vključeval Čudesa Slovenije iz vseh štirih makro regij.

Skica doživljajskega centra iz ptičje perspektive

Skica doživljajskega centra iz ptičje perspektive.png

Magnet design d.o.o., Masarykova 14, 1000 Ljubljana, info@magnet-design.si

Rezultati projekta

Obiskovalcem bomo omogočili, da na enem mestu okušajo, poslušajo, vonjajo, dotikajo, vidijo, začutijo in celovito doživijo vsaj 100 ključnih značilnosti Slovenije. Z doživetjem The Slovenia Wonders želimo navdušiti obiskovalca, da odkrije več in potuje po Sloveniji dlje časa, torej ga zadržati v naši destinaciji in mu omogočiti dodatne prijetne spomine, ki jih bo z veseljem delil na družbenih medijih in priporočal svojim najbližjim. Cilj je tudi rast števila obiskovalcev doživljajskih razstav Čudesa Slovenije, rast izvoza storitev, nove zaposlitve ter zavezanost ekologiji preko pridobitve znaka EcoLabel.

Ekipa

Niko Slavnič, direktor, niko.slavnic[at]the-slovenia.com

Žiga Petelinc, projektni vodja, ziga.petelinc[at]iqbator.si

Yuri Barron, svetovalec, yuri.barron[at]the-slovenia.com

Finančna podpora

Projekt delno financira EU, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Spletna stran EKP v Sloveniji: http://www.eu-skladi.si/

Spremljajte nas na družbenih medijih