i feel logo.jpg
EU logo.jpg
Ministrstvo.jpg
 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Spletna stran EKP v Sloveniji: http://www.eu-skladi.si/

Naziv projekta: THE SLOVENIA WONDERS – Čudesa Slovenije

Kratica projekta: Čudesa Slovenije

 

Opis projekta z namenom in cilji projekta:

 Glavni cilj projekta Čudesa Slovenije je razvoj integralnega turističnega produkta, ki bo tujim in domačim gostom na enem mestu in v kratkem času na doživljajski način predstavljal lepote Slovenije preko odkrivanja in spoznavanja okusov, atrakcij, kulture, inovacij in designov  naše dežele. Namen projekta je tudi povezovanje lokalnih turističnih akterjev, ustvarjanje novih delovnih mest in doprinos k izvozu turističnih storitev.

Čudesa Slovenije slonijo na postavitvi doživljajskih razstav, v katerih bo Slovenijo možno spoznavati preko 7 ključnih doživetij:

•                    Top Slovenia Attractions

•                    The Slovenia taste

•                    The Slovenia Sound

•                    The Slovenia Innovations

•                    The Slovenia Design

•                    The Slovenia Sport

•                    The Slovenia Balance (duha in telesa)

V načrtu so trije 3 regijski doživljajski centri: Bled, Piran in Ljubljana, v katerih v povezavi z lokalnimi ponudniki možen tudi nakup turističnih izdelkov in storitev. Poleg tega v okviru projekta načrtujemo izvedbo tekmovanja za naj slovensko turistično atrakcijo »The top Slovenia wonder« in izdajo zbirko knjig Taste Slovenia.

 

Finančna podpora:

Projekt delno financira EU, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

 

Rezultati projekta:

Predvideni rezultati projekta zaobjemajo uspešen razvoj integralnega turističnega produkta Čudesa Slovenije, rast števila obiskovalcev doživljajskih razstav Čudesa Slovenije, rast izvoza storitev, nove zaposlitve ter zavezanost ekologiji preko pridobitve znaka EcoLabel.